2013. december 22., vasárnap

Blue Rita aka. Das Frauenhaus (1977)

Blue Rita aka. Das Frauenhaus (1977)


Egy mulató hátsó, elrejtett részében meztelen nők fogságba ejtenek egy lépre csalt, légyott közben elkábított férfit. Az illető állítólag egy összekötő jó sok névvel a tarsolyában, és pénzzel a számláján. Blue Rita és lányai ezekre kíváncsiak, majd további akcióba kezdenek: szintén fogságukba esik egy izomagyú bokszoló, akibe viszont az egyik amazon beleszeret… vagy valami ilyesmi.

A történet egy tömény blődség, de a nagyobb baj, hogy a megvalósítás ugyanilyen dilettáns. Egy fáradt szexfilmmel van dolgunk, melyet Jess Franco követett el, de lehet, hogy a forgatás után néhány nappal már nem is emlékezett rá. A meztelenség állandó, így unalmas is tíz perc után. Ebből kifolyólag erotikáról szó sem lehet, ráadásul a folyamatos nudista strand-imitáció gyakran céltalan is, mert akkor is van, amikor semmi értelme. Az események kacagtatóak: képzeljük el, hogy a pasit füsttel elaltatják, majd egy ráccsal fedett lyukba láncolják. Lelöttyintik valami zöld folyadékkal, amitől borzalmasan kanos lesz (eközben állandóan fújják rá a füstöt, amitől viszont már nem alszik el; akkor viszont nem értem, hogy miért fújják), de lányt csak vizuálisan kap, igaz, mindjárt kettőt is. „Hozd vissza a két lányt! Szexelni akarok velük!” - szenved a fazon, miközben vallatják. Mondom, csak erős idegzetűeknek, de rossz értelemben: tényleg erős idegzet kell ahhoz, hogy ne nyomkodjuk a gyorsító gombot a távirányítón.


A befejezés egy lövöldözési jelenet egy házban, itt is jókat lehet nevetni azon, hogy a géppisztolyok nyomán mindenki összeesik, de golyóütötte nyom, vagy vér egy szál se. Franco érdekes módon férfiakat kínoztat eme művében (az ősz hajú első delikvenst például halálra keféltetik), talán emiatt is olyan érdektelen a rendezése. De az is lehet, hogy meglátta a hölgykínálatot, és miattuk ment el a kedve. Valóban, a hölgyek ritka módon unattraktívak, ráadásul Ritára még egy ronda kék parókát is tettek, csak hogy jelezze „blue” mivoltát.

Összefoglalva pocsék filmmel van dolgunk, mindenki meztelen, és minden vagy röhejes, vagy unalmas. A dvd viszont jó minőségű, dokuval, előzetessel stb.-vel a Franco-dobozból.

Végeredmény: Ha valaki azt mondja, hogy ez a film egy szemét, igazat adok neki

A film: 1,5 pont
A dvd: 8,5 pont 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése