2014. június 8., vasárnap

Las orgías inconfesables de Emmanuelle/The Inconfessable Orgies of Emmanuelle (1982)

Las orgías inconfesables de Emmanuelle/The Inconfessable Orgies of Emmanuelle (1982)



Emmanuelle szereti férjét, ezért szexel vele. Emmanuelle részegen szexel egy leszbikus nővel, ezért férje dühös lesz. Férj ezután szexel leszbikus nővel, Emmanuelle pedig szexel leszbikus nő macsó ismerősével. Emmanuelle ráun macsóra, férje rájön, hogy csak Emmanuelle-t szereti. Emmanuelle újra férjével, macsó pedig a leszbikussal szexel. Kész a film.

Jess Franco mindig is értett hozzá, hogy kis semmi sztorikat szex és erőszak segítségével eladhatóvá tegyen, de jó néhányszor azért ő is mellélőtt. Na most a „The Inconfessable…” című darab még a gyengébb Franco-filmekhez képest is egy nagy nudli. Az egész körülbelül 4-5 szexjelenet (azért nem tudom pontosan, mert közben elaludtam) plusz egy nemi erőszak, ami után Emmanuelle lazán hazamegy, gondolván a rendőrséget minek zavarni ilyen csip-csup üggyel. A legnagyobb baklövése a filmnek a szereplők kiválasztása: egyedül a férjet játszó Antonio Mayans rendelkezik némi karizmával, de a többiek annyira izgalmasak, mint homokszemeket számolni a sivatagban. Emmanuelle szerepében a stáblistán Vicky Adams néven létező francia Muriel Montossé látható, akinek körülbelül annyi kisugárzása van, mint Corinne Clery-nek a koromsötétben. Valószínűleg ez a film nem kapott volna akkora publicitást, ha nincs a címében Emmanuelle neve. Franco elmondja, hogy a producerek szóltak neki, gyártson le valamit, és ez a név legyen ott a címben. Talán mondanom sem kell, a francia klasszikushoz nem sok köze van eme 1982-ben készült altatónak; sajnos színvonalában annál is kevesebb.


A dvd (Anchor Bay) az egyetlen pozitívum: gyönyörű widescreen kép tökéletesre feljavítva, spanyol hang, angol felirat. Van a lemezen egy negyedórás Franco-interjú is, amelyben a rendező továbbra is hangoztatja azon véleményét, miszerint Just Jaeckin béna. Az interjú egyébként nagyon érdekes, Franco kulisszatitkokat is elárul, és mindez odáig vezet, hogy ez a negyedóra sokkal jobban megéri, mint a lagymatag 85 perces szexelés.

Végeredmény: Ez a film sajnos egy nagy semmi

A film: 1,5 pont
A dvd: 9 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése