2014. június 8., vasárnap

Laura’s Toys (1975)

Laura’s Toys (1975)


Walter és Laura egy kis svéd szigeten vannak, a férfi dolgozik (régészkedik), Laura meg látványosan unatkozik, többnyire napozással tölti az idejét. A házaspárral van még Walter asszisztense is, a vonzó Anna. Walter nemsokára megcsalja nejét Annával, Laura pedig összefut régi szerelmével, Hannival, aki az elválásuk óta amolyan prostituáltként éldegél. A kapcsolatok összezavarodnak, a párok viszont mindezzel keveset törődnek, és átadják magukat a testi örömöknek…

… és mivel a filmet Joe Sarno rendezte, biztosak lehetünk benne, hogy senki sem marad ki a jóból. Tehát: Walter csinálja Laurával (mivel házasok). Walter csinálja Annával (mivel megcsalja Laurát), Laura is csinálja Annával (mivel kedvet kap hozzá, és kíváncsi, hogy Walter mit eszik rajta), Walter csinálja Hannival (mivel az meztelenül kiül a szigeten egy kőre, és Walter éppen arra jár), Laura meg teljesen természetes, hogy csinálja Hannival, hiszen anno is csinálták, amíg együtt voltak, és fel kell eleveníteni a régi szép időket. Kihagytam valamit? Bizony, most látom, hogy Hanni és Anna párosa kimaradt, de megnyugtatok mindenkit, ők is csinálják egymással, sőt, hármasban is, Walterrel.

E kapcsolat-hálózat után igazából csak egy kérdés marad: milyenek a szexjelenetek? Nos, eléggé unalmasak. Sajnos időnként a szép táj sokkal érdekesebb a szexnél (Sarnóék egy Stockholmtól nem messze lévő szigeten forgattak), a szakértő rendező ezúttal mindent egy beállításból vesz, ami néha arra enged következtetni, hogy lerakta a kamerát, szólt, hogy eksön (= kezdődhet a dugás), aztán kiment cigizni. Ezt a problémát még a profi vágás sem oldja fel, és mivel a történet Sarnótól szokatlan módon egysoros, mondhatni mindent az unalom szelleme jár át. Ezen nem segít még a száz perces hosszúság (legalább bő negyedórát kivághattak volna, fel sem tűnne), és az (Eric Edwards - Rebecca Brooke páros működését leszámítva) igen kezdetleges alakítások sokasága sem (Cathja Graff például sokszor nem tudja megállni, hogy ne pillantson a kamerába). Röviden összefoglalva, ettől a stábtól inkább az „Abigail Lesley”-t ajánlom.



A Retro-Seduction Cinema nevű kiadó is így gondolhatta, ugyanis a dupla dvd-n a Laura mellé az Abigail Lesley-t csomagolták, és ami örömteli, hogy még egy rakás extrát is. Kiemelendő egy Rebecca Brooke-interjú, de van egy beszélgetés a kanos szépfiúból kedélyes, önironikus öregúrrá változott Eric Edwards bácsival is. A Sarno-házaspárral (az idén áprilisban elhunyt Joe, és Peggy) készített riport is érdekes, de vannak még trailerek, a képminőség pedig korához képest nagyon szép.

Végeredmény: Fásult softcore fásult rendezéssel

A film: 5 pont
A dvd: 9 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése