2014. június 22., vasárnap

Lilian (la virgen pervertida)/ Lillian, the Perverted Virgin (1984)

Lilian (la virgen pervertida)/ Lillian, the Perverted Virgin (1984)


Egy fiatal bedrogozott nő bolyong a sivatagban, majd összeesik. Egy arra járó férfi megtalálja, majd egy barátjához viszi, ahol Lilian elmeséli, hogy mi történt vele: egyszerű turistaként érkezett a városba, majd egy megnyerő stílusú „úriember” bűvkörébe került, aki kis idő múlva droggal pumpálta tele, és prostitúcióra kényszerítette…

Lehet egy exploitation-film pocsék akkor is, ha egy perceken át évakosztümben támolygó szépséggel indít? A válasz: lehet, és ezt sajnos pont ez a film demonstrálja. Jess Franco Clifford Brawn néven követte el ezt a kis celluloidpazarlást, amely nem egyéb, mint néhány gyengén összetákolt dialógus és egy nagy halom hardcore szexjelenet egymásra hajigálása (mellesleg az első legális hardcore szexfilm Spanyolországból). A szépséges Katja Bienert szenved néhány közelképen, majd hosszú percekig a pornóé a főszerep, az eredmény pedig maga a tömény dögunalom. A film hátteréről egyébként érdekes hírek láttak napvilágot, állítólag Bienert nem is sejtette, hogy a vele forgatott jelenetek bemutatásra fognak kerülni, mint ahogy pénzt sem kapott ezért egy fityinget sem, úgy, mint a stáb többi tagja.



Franco sajnos azt is bizonyítja, hogy a pornótól mentes, nem túl terjedelmes méretű maradványokat is megmosolyogtató dilettantizmussal lehet megtölteni, ezért kénytelenek vagyunk készpénznek venni például azt is, hogy egy nagyhatalmú gengszterfőnökhöz simán be lehet kéredzkedni, az egy szem testőrféleséget a helyiségből kiküldeni, majd az egy szál ing alól egy revolvert előszedni, végül a nagyhatalmú, de annál óvatlanabb gengszterfőnököt jó alaposan keresztüllőni.
Ritka érdektelen egy Franco-próbálkozás sajnos a Perverted Virgin, és ezen még az sem változtat, hogy egy mellékszerepben (a stáblistán egyébként szintén álnéven) a rendező bácsi élete párja, a nemrégiben elhunyt Lina Romay is feltűnik.

Végeredmény: Teljesen felesleges europornó egy cetlin elférő forgatókönyvvel

A film: 2 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése